Pink Semolina Cake – Φράουλες και σιμιγδάλι

Pink Semolina Cake

Pink Semolina Cake

Την τελευταία αυτή εβδομάδα του μήνα, ο ήλιος κανει την εμφάνιση του στην Σκανδιναβία, με αποτέλεσμα την πολύ πολύ γρήγορη αλλαγή τοπίου… Μέσα σε μια βδομάδα τα πάρκα γέμισαν με τα πρώτα χρωματιστά λουλουδάκια της άνοιξης και άλλο τόσο κόσμο να τα πατάει και να κυλιέται στα γρασίδια.

Προφανώς δεν θα συνεχιστεί για πολύ αυτό, και όλοι το ξέρουν, γι’αυτό τρέξαμε να προλάβουμε μέχρι και την τελευταία ηλιαχτίδα, αφού η επόμενη μέρα μπορεί να ξημερώσει με χιόνι.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχω αρκετές υποχρεώσεις αυτόν τον καιρό και για αυτό τον λόγο τα posts έχουν αραιώσει. 😦

Η συνταγή που διάλεξα έχει ως βάση το σιμιγδάλι για έναν ανοιξιάτικο συνδιασμό με φράουλα και λεμόνι.

Pink Semolina Cake

Pink Semolina Cake

Υλικά για το κέικ

350 γρ σιμιγδάλι ψιλό

200 γρ κεφίρ

100 γρ ζάχαρη

150 γρ λιωμένο βούτυρο

 

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  2. Χαράζουμε το ψημένο κέικ όπως στις εικόνες για να αποροφήσει το σιρόπι.

Υλικά για το σιρόπι φράουλας

250 γρ φράουλες (χρησιμοποίησα κατεψυγμένες)

χυμός από ένα λεμόνι

4 κ.σ. ζάχαρη

 

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, με καπάκι και ανακατεύοντας κάθε 1-2 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να είναι τελείως μαλακές και να διαλύονται όταν τις πιεζουμε με το κουτάλι.
  3. Στραγγίζουμε το σιρόπι, και το απλώνουμε πάνω από το κέικ.

Pink Semolina Cake

Pink Semolina Cake

Spring

Tips

Κανονικά πρέπει είτε το κέικ να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό, ή το αντίθετο, αλλά δεν είχα την υπομονή ούτε τον χρόνο για κανένα από τα δύο και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελα. Τώρα αν έχετε διάθεση μπορείτε να το σιροπιάσετε «καθωσπρέπει» 🙂

Καλή μας άνοιξη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s