Chocolate rice pudding με πικάντικη καραμέλα

Ρυζόγαλο σοκολάτας

Επίσημα λοιπόν, είμαστε μέρος του διαγωνισμού που διοργανώνει το περιοδικό ΒΗΜΑ, στην κατηγορία Best International Ethnic Food. Στα πλαίσια του διαγωνισμού, βρέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα για το γεύμα γνωριμίας στο εστιατόριο Albion. Περιττό να πω ότι και μόνο για το γεύμα καθώς και τα άτομα που γνώρισα την προηγούμενη εβδομάδα, άξιζε η συμμετοχή! Για να να μας ψηφίσετε κάντε κλικ στο εικονίδιο, όπου θα γνωρίσετε και τα υπόλοιπα ελληνικά blog που συμμετέχουν:

Food blog awards

(Ψηφίστε μας.)

screen-shot-2016-12-13-at-17-34-07

Να σας συστήσω και του υπόλοιπους υποψηφίους στην ίδια κατηγορία με το Pantespani:

My Easy Gourmet –http://myeasygourmet.net

JeanneDôme cuisine mondiale – http://jeannedome.blogspot.dk

Straw My Berry – http://strawmyberry.com

Always Hungry – http://www.alwayshungry.gr

Χορηγός μας είναι η Tabasco, άρα οι επόμενες συνταγές θα είναι λίγο περισσότερο πικάντικες!

Πλέον είμαστε σε διάθεση χριστουγέννων, και διάλεξα να κάνω μια παραλλαγή (καμία σχέση βασικά με την αρχική συνταγή), ενός δανέζικου γλυκού το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκεται στο δανέζικο χριστουγεννιάτικο τραπέζι: ρυζόγαλο. Η κλασσική συνταγή είναι ρυζόγαλο με μαρμελάδα/sauce από κεράσια αλλά ήθελα να κάνω κάτι πιο σοκολατένιο…Πολύ πιο σοκολατένιο…

Ρυζόγαλο σοκολάτας

screen-shot-2016-12-13-at-17-35-07

Επιπλέον, πρόσθεσα σιρόπι καραμέλας, με λίγες κουταλιές tabasco! Η αλήθεια είναι ότι έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν σιρόπι σοκολάτας με chilli ή κόκκινο πιπέρι, αλλά δεν είχα σκεφτεί να χρησιμοποιήσω tabasco. Προτείνω 1 κουταλιά του γλυκού στο αρχικό μίγμα της καραμέλας, πριν αρχίσει να βράζει, και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας προσθέστε και λίγο tabasco στην έτοιμη καραμέλα στο τέλος (λίγο= 1/2 κουταλιά του γλυκού)

Υλικά για το ρυζόγαλο

1/2 κούπα ρύζι γλασέ

1 κούπα νερό

1 κούπα γάλα

2 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. κακάο

100 γρ σοκολάτα με περιεκτικότητα πάνω από 70%

 

Διαδικασία

  1. Βράζουμε το ρύζι με το νερό, την ζάχαρη και το κακάο.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράζει, με κλειστό καπάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 30 λεπτά.
  3. Ελέγχουμε στο ενδιάμεσο αν εξατμίστηκε παραπάνω νερό από όσο έπρεπε και συμπληρώνουμε με νερό ή γάλα.
  4. Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, σβήνουμε την φωτιά, το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε την μαύρη σοκολάτα, αφού την έχουμε κόψει σε κομματάκια.

 

Υλικά για την καραμέλα

1 κούπα ζάχαρη

περίπου 1/2 κούπα νερό, ίσα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη

1-2 κουταλιές του γλυκού tabasco

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

 

Διαδικασία

  1. Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, 1-2 κ.γλ. tabasco, να βράσουν. Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
  2. Παρακολουθούμε το χρώμα της καραμέλας. Όταν γίνει χρυσό-καφέ είναι έτοιμη, την βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να προσθέσουμε το βούτυρο.

http://www.tabasco.com

Tips

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο γάλα για το ρυζόγαλο, απλά θα είναι λιγότερο σοκολατένιο και θέλει παραπάνω ανακάτεμα για να μην καεί στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Η καραμέλα είναι πολύ εύκολο να καεί, να θυμάστε ότι ακόμα και αν την βγάλετε από το μάτι, συνεχίζει να σκουραίνει οπότε πρέπει να είναι σχετικά ανοιχτόχρωμη όταν την βγάλετε από την φωτιά.
  • Το tabasco ενώ σκέτο είναι πολύ δυνατό, όταν το προσθέσουμε στην καραμέλα από την αρχή, η γεύση του γίνεται πολύ πιο απαλή όσο καραμελώνει μαζί με την ζάχαρη. Μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα στο τέλος για πιο έντονη γεύση.

Food blog awards

(Ψηφίστε μας.)

Advertisements

6 comments

  1. Καλησπέρα !!! Καλά γιατί δεν ήρθες να μου μιλήσεις : ( Από τις φωτό είδα ότι ήσουν την Παρασκευή στο γεύμα… Καλή επιτυχία εύχομαι!! Ταμπάσκο στην καραμέλα εεε ;;; Πολύ ενδιαφέρον!!

    Μου αρέσει!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s