Candied ginger, ταχίνι και σοκολάτα

Ginger chocolate cookies

Ginger chocolate cookies

Πριν δύο εβδομάδες, δυστυχώς, δεν γλίτωσα από την γρίπη. Το στομάχι μου ήταν επιεικώς χάλια και απελπισμένα έψαχνα τι μπορώ να φάω. Διάβασα διάφορα για το τζίντζερ, ως χωνευτικό και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Τέλος πάντων, δεν θέλω να δώσω βάση στις «θεραπευτικές» του ικανότητες, αλλά να διηγηθώ ότι η έμπνευσή μου ξεκίνησε καλώς ή κακώς από την γρίπη.

Παρεμπιπτόντως, το τζίντζερ ως τσάι είναι όντως ανακουφιστικό για το στομάχι, αλλά ως μπισκότα με ταχίνι είναι το τελείως αντίθετο θα έλεγα.

Ginger chocolate cookies

Ήθελα να φτιάξω κάτι διαφορετικό, και συνειδητοποίησα ότι έχω πολύ καιρό να φτιάξω μπισκότα. Έψαξα διάφορες συνταγές, οι περισσότερες είχαν ως βάση το φυστικοβούτυρο αλλά με λίγες αντικαταστάσεις τα μπισκότα μου έχουν ταχίνι, μέλι, ζάχαρη, κακάο και λίγο αλεύρι.Και φυσικά τζίντζερ!

Ginger chocolate cookies

Υλικά

120 γρ ταχίνι

40 γρ κακάο

80 γρ ζάχαρη

40 γρ μέλι

70 γρ νερό

1 κουτ σούπας αλεύρι

περίπου 1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ κομμένο σε κύβους

 

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το τζίντζερ, την ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει το μίγμα σαν σιρόπι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά, και προσθέτουμε το μίγμα με το καραμελωμένο τζίντζερ.
  3. Πλάθουμε την ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζουμε όπως στην φωτογραφία. Θέλουμε ένα πάχος περίπου 0.5-1 εκατοστό, ώστε τα μπισκότα μας να γίνουν soft cookies.
  4. Ψήνουμε στους 200, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 10 λεπτά.

Ginger chocolate cookies

Tips

Το ψήσιμο στα μπισκότα γενικότερα είναι η όλη δυσκολία. Στην συνταγή μου εδώ, προτείνω όταν τα μπισκότα βγαίνουν από τον φούρνο να είναι πολύ μαλακά, αλλά να μετακινούνται χωρίς να σπάνε, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, όταν τα σπρώχνουμε με ένα μαχαίρι. Τα μπισκότα θα σκληρύνουν πολύ όταν κρυώσουν.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, πρόσθεσα καραμελωμένο τζίντζερ και στην επιφάνεια του μπισκότου, καθώς και cacao nibs. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, να προσθέσετε κομματάκια άσπρης ή μαύρης σοκολάτας.

Για το καραμελωμένο τζίντζερ:

Προσθέτετε περισσότερο τζίντζερ όταν κάνετε το σιρόπι, και μετά αντί να το προσθέσετε στα μπισκότα, το ξεχωρίζετε από το σιρόπι και το ρίχνετε σε ένα μπολ ζάχαρης όπως στην φωτογραφία!

Ginger chocolate cookies

Ginger chocolate cookies

Advertisements

One comment


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s