Waterlemon Meringue pie

Meringue

Επιτέλους καλοκαίρι… Και τι καλύτερο από το αγαπημένο καλοκαιρινό καρπούζι; Ίσως μία lemon pie με καρπούζι!

Lemon pie

Πήγα τελείως κόντρα στην τύχη μου με αυτή την συνταγή, αφού για να μην τα πολυλογώ, ενώ ήταν όλα σχεδιασμένα από καιρό, την στιγμή που έβαλα την τάρτα στον φούρνο, έπεσε η ασφάλεια. Ο φούρνος χάλασε, η τάρτα μισοψήθηκε και εγώ απέκτησα αρκετά νεύρα. Ε ναι λοιπόν. Αλλά κάπως σώθηκε η κατάσταση. 

Lemon pie

Ήθελα να αναβιώσω την κλασσική lemon pie μου, γιατί ήταν μία από τις αρχικές συνταγές μου στο blog και χρειαζόταν ξεσκόνισμα και νέες φωτογραφίες. Αλλά δεν κρατήθηκα και έδωσα μία νότα «καρπουζιού» στην συνταγή.

Τέλος να προσθέσω φωτογραφίες από ένα σύντομο ταξίδι στο Λονδίνο, το οποίο επισκέφτηκα την προηγούμενη εβδομάδα! Περισσότερες, εδώ: https://500px.com/phaedrap

London Eye

The tube

Συνταγή για την τάρτα εδώ. Εναλλακτικά μπορείτε αντί για τάρτα να χρησιμοποιήσετε την βάση με το μάρζιπαν όπως εδώ!

 

Watermelon-lemon curd (θα την λεω waterlemon curd)

250 ml χυμό λεμονιού

200 ml χυμό καρπουζιού (περίπου 500 γρ καρπούζι, το αλέθουμε και χρησιμοποιούμε τον χυμό του)

150 γρ ζάχαρη περίπου

4 κρόκοι

2 αυγά

3-4 κ.σ. corn flour, αλεύρι ή αλεσμένα quaker oats

30 γρ βούτυρο

 

  1. Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα αυγά και τους κρόκους.Χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ. Κρατάμε τα ασπράδια ξεχωριστά για να κάνουμε την μαρέγκα.
  2. Βάζουμε τον χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι με τον χυμό καρπουζιού και αφήνουμε  να βράσει.
  3. Μόλις βράσει ο χυμός waterlemon τον αφαιρούμε από την φωτιά και τον προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας, στο μίγμα με τα αυγά και την ζάχαρη.
  4. Βάζουμε το τελικό μίγμα πίσω στο κατσαρολάκι, και ανακατεύοντας το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  5. Σε ένα μπολ έχουμε διαλύσει το corn flour ή το αλεύρι σε 70 ml νερό ή χυμό καρπουζιού.
  6. Καθώς σιγοβράζει το μίγμα προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το corn flour/αλεύρι ανακατεύοντας. Δεν το βάζουμε όλο αλλά εκτιμάμε πόσο πηχτή θέλουμε την κρέμα ανάλογα με την βάση μας.
  7. Η κρέμα δεν θα είναι ομοιογενής, αλλά στραγγίζουμε για να αφαιρέσουμε τα κομματάκια αυγού, λεμονιού και αλεύριου που δεν διαλύθηκε.
  8. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε το βούτυρο, σε μικρα κομμάτια, και ανακατεύουμε.

Meringue

Μαρέγκα με μέλι

150 γρ μέλι

4 ασπράδια

1.Βάζουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι, αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 -7 λεπτά.

2.Χτυπάμε τα ασπράδια σε χαλαρή μαρέγκα, σε χαμηλή ταχύτητα, με λίγο λεμόνι, καθώς βράζει το μέλι.

3.Όταν το μέλι είναι έτοιμο το προσθέτουμε σταδιακά στα ασπράδια καθώς ανακατεύουμε με το μίξερ. Προσοχή να μην πέσει πάνω στο μίξερ και πεταχτεί παντού καυτό σιρόπι!

4.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, τώρα σε υψηλή ταχύτητα, για 10 λεπτά.

Η αλήθεια είναι ότι πόνεσα όταν χρησιμοποιήσα το μέλι, γιατί στην ουσία το καταστρέφουμε. Άρα μην χαραμίσετε το καλύτερό σας μέλι. Απλά το μέλι δίνει πραγματικά μία πολύ πιο περίπλοκη γεύση στην μαρέγκα!

Lemon pie

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s