Vegan Quaker Tiramisu

Screen Shot 2016-05-10 at 15.03.27

Μετά από τρεις συνταγές που  δεν βγήκαν όπως τις περίμενα, επιτέλους βρήκα τον χρόνο να φτιάξω μία συνταγή που μπορεί να δημοσιευτεί!

Screen Shot 2016-05-10 at 13.44.37

Mέσα στην πίεση του τελευταίου μήνα, απέδρασα για ένα υπέροχο Πάσχα στην Ελλάδα που μου έδωσε πίσω τις δυνάμεις που μου έλειπαν (μαζί με μπόλικη βιταμίνη D).

Screen Shot 2016-05-10 at 13.49.56

Οι φωτογραφίες είναι ανάμεσα σε Ρόδο και Σύμη και δεν έχουν καμία σχέση με το tiramisu 🙂

Screen Shot 2016-05-10 at 13.49.30

Πριν το Πάσχα λοιπόν φτιάχτηκε αυτή η συνταγή, αφού πολλές φορές προσπαθώντας να αντικαταστήσω το corn flower χρησιμοποιούσα quaker oats για να φτιάξω κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Screen Shot 2016-05-10 at 13.44.58

Εδώ και καιρό ήθελα να πειραματιστώ με την γεύση του καφέ σε κρέμα για γλυκά, είχα την ιδέα να ανακατασκευάσω ένα επιδόρπιο με τα αρώματα του κλασσικού tiramissu. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχει καμία σχέση σαν υλικά και εκτέλεση με το παλιό καλό ιταλικό επιδόρπιο. Αλλά μοιάζει. Και είναι νόστιμο 🙂

DSC_7233

Για να προσθέσω μία έξτρα περιπλοκότητα στην γεύση, καθώς και για να βαφτίσω την συνταγή μου «vegan», χρησιμοποίησα almond milk.

 

Υλικά

1000 ml γάλα (κανονικό ή almond ή coconut ή οποιοδήποτε είδος θέλουμε)

3 κ. σ. καφέ φίλτρου

1 vanilla bean (το προτιμάμε αντί για την σκόνη, ειδικά σε αυτή την συνταγή κάνει την διαφορά)

2 κ. σ. λικέρ

150 gr νιφάδες βρώμης

κακάο για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

3-4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

 

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με 3 κ.σ. αλεσμένου καφέ και ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Προτιμάμε έναν διαλεγμένο καφέ και όχι στιγμιαίο, γιατί θα είναι η βασική γεύση της συνταγής μας!
  2. Στραγγίζουμε τον καφέ από το μίγμα, με ένα φίλτρο τύπου french press, ή διηθητικό χαρτί. Δεν πειράζει αν μείνουν λίγοι κόκκοι καφέ στην κρέμα.
  3. Επιστρέφουμε το γάλα (το οποίο τώρα είναι καφές) στο κατσαρολάκι, μαζί με την βρώμη, την ζάχαρη και την βανίλλια. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, για περίπου 15 λεπτά (εξαρτάται από την βρώμη, αν είναι ψιλοκομμένη καθώς και ποιο brand είναι).
  4. Τέλος, με ένα τρυπητό αφαιρούμε τα κομματάκια της βρώμης και θα μείνουμε με μία πηχτή, ομοιογενή κρέμα. Ανακατεύουμε και το λικέρ στην κρέμα. Την βρώμη που αφαιρέσαμε μπορούμε να την καταναλώσουμε ξεχωριστά 🙂

 

Σερβίρισμα

Για το σερβίρισμα εγώ έφτιαξα ένα crumble βρώμης (συνταγή εδώ) και έφτιαξα layers με το crumble, φρούτα (raspberry) και σκόνη κακάο.

Αντίστοιχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε cornflakes ή τα κλασσικά lady fingers μπισκότα και ενδιάμεσα να πασπαλίζετε με σκόνη κακάο.

Screen Shot 2016-05-09 at 22.29.55

Τέλος, χρησιμοποίησα λουλούδια τα οποία τρώγονται! Εδώ τα πουλάνε στο super market αλλά δεν συνιστώ να πειραματιστείτε με λουλούδια από τον κήπο σας χωρίς να ξέρετε 100% ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Screen Shot 2016-05-10 at 13.44.52

Screen Shot 2016-05-10 at 13.44.30

 

Advertisements

5 comments

  1. Υπέροχη ανάρτηση! Μου αρέσουν όλα! Η Σύμη που την επισκέφτηκα πριν 5 χρόνια και την λάτρεψα για την αρχιτεκτονική της (έμεινα 6 μέρες Σύμη και μία μόνο στη Ρόδο 🙂 ) αλλά και το γλυκάκι που φαίνεται υπέροχο!

    Μου αρέσει!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s