Sweet potato and Chocolate

Sweet potato pomegranate tartΟι γλυκοπατάτες πραγματικά σπάνια εμφανίζονται σε συνταγές, παρόλο που συνδιάζουν την υφή και την γεύση, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κρέμες ή ακόμα και σε κέικ.

Sweet potato pomegranate tart

Συνήθως τις κάνουμε στον φούρνο με την φλούδα, όταν τις τρώμε μεμονωμένα. Ξεροψήνονται και καραμελώνουν. Στην συνταγή μου προτιμώ να τις βράσω επειδή είναι πιο γρήγορος τρόπος, καθώς και αφαίρεσα την φλούδα ώστε η κρέμα μου να είναι ομοιογενής.

Sweet potato pomegranate tart

Νομίζω η γλυκύτητά τους διαφέρει, άρα η ποσότητα του μελιού που βάζω εγώ, μπορεί να σας φανεί λίγη ή παραπάνω. Επίσης πρόσθεσα μπανάνες γιατί θυμήθηκα τόσους φίλους μου με αδυναμία στον συνδιασμό μπανάνας και σοκολάτας. Και πρόσθεσα και φρέσκο ρόδι (όσο φρέσκο το βρήκα στο σουπερ μάρκετ εισαγόμενο από Τουρκία). Εδώ θα πρότεινα ρόδι, raspberries, μούρα ή και τίποτα.

Sweet potato pomegranate tart

Sweet potato pomegranate tart

Οι φωτογραφίες μου και πάλι κυμαίνονται σε ένα σκοτεινό, «μυστηριώδες» τοπίο, το οποίο οφείλεται 80% στην έλλειψη ήλιου και 20% σε δική μου επιλογή. Αναμένω πώς και πώς τις πιο φωτεινές μέρες (επιτέλους).

Sweet potato pomegranate tart

Υλικά για την βάση

1 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης

100 γρ βούτυρο ή 80 γρ λάδι

Διαδικασία

Βάζουμε την βρώμη στο blender και την αλέθουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο ή απλά προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στον φούρνο στους 200 για 10 λεπτά περίπου.

Sweet potato pomegranate tart

Υλικά για την κρέμα

400 γρ (2 μεγάλες) γλυκοπατάτες

3-4 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. κακάο

3 μπανάνες

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 12 λεπτά.

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις βρασμένες γλυκοπατάτες, τις μπανάνες, και προσθέτουμε το κακάο και το μέλι.

Τα βάζουμε πάνω από την βάση που ψήσαμε και σερβίρουμε 🙂

Advertisements

3 comments

  1. Μες στο μυαλό μου είσαι! Η επόμενή μου συνταγή είναι μους με βάση την γλυκοπατάτα. Δεν έχω βάλει μπανάνα, αλλά μέλι κακάο και χαρούπι. Και μου άρεσε πολύ! Τώρα θα προσθέσω και φυσική βανίλια.

    Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες. ‘Οχι γιατί είμαι λάτρης του moody (καλά και για αυτό) αλλά γιατί έχουν όλες μία σταθερή ποιότητα και δημιουργούν συνολικά μια ατμοσφαιρική ιστορία. Το ρόδι δίνει ένταση και στο γλυκό και στις φωτο 😉

    Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!

    Μου αρέσει!

    • Μα πραγματικά η δημιουργικότητά μας επικοινωνεί εξ αποστάσεως! Χαχαχα… Βασικά έβαλα και εγώ βανίλια αλλά νομίζω ότι χάθηκε λόγω του κακάο δυστυχώς (και ήταν και το σπιτικό εκχύλισμα το οποίο χρησιμοποιώ με πολύ προσοχή…!!). Οπότε δες το και εσύ με την βανίλια. Χαίρομαι που σου αρέσουν οι φωτογραφίες 🙂 Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

      Μου αρέσει!

  2. Παράθεμα: Yoghurt cake (ή no cheese cheesecake!) « Παντεσπάνι


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s