Upside down – Ανάποδο κέικ μανταρίνι

Upside down mandarin cake

Οι φωτογραφίες σε αυτό το post είναι διαφορετικές. Γιατί; Και γιατί τόσος καιρός χωρίς καινούριο post; Η απάντηση – μετακόμιση. Και το γιορτάζω με ένα ανάποδο cake.

Screen Shot 2016-02-25 at 15.20.18

 

Ως συνήθως  η συνταγή μου είναι ευέλικτη – μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε φρούτο, πορτοκάλι, μανταρίνι, φράουλες, cranberries, blueberries, καθώς και την αγαπημένη σας συνταγή για cake.

 

Upside down mandarin cake

 

Η λογική είναι απλή, φέρνουμε τα πάνω, κάτω. Κυριολεκτικά. Στον πάτο της φόρμας βάζουμε τα φρούτα, από πάνω την ζύμη, και ξεφορμάρουμε γυρνώντας ανάποδα. Ενθουσιάστηκα με το concept γιατί, βάζοντας στον πάτο τα φρούτα, στο ψήσιμο σχεδόν καραμελώνουν, οπότε μέχρι και πορτοκάλια η μανταρίνια μαλακώνουν τόσο που τρώγονται με την φλούδα.

 

 

Υλικά για το cake:

6 αυγά

160 γρ ζάχαρη άχνη

160 γρ αλέυρι

λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού

ξύσμα από το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε

Διαδικασία

  1. Χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την ζάχαρη στα μισά της διαδικασίας, όσο η μαρέγκα δεν είναι πολύ σφιχτή ακόμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το. Ανακατεύουμε με την σπάτουλα.
  4. Προσθέτουμε και τους κρόκους.
  5. Απλώνουμε τα φρούτα της επιλογής μας στον πάτο της φόρμας, και από πάνω απλώνουμε το μίγμα του cake
  6. Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά στους 180 παρακολουθώντας να μην καεί η επιφάνεια.

 

Screen Shot 2016-02-25 at 15.21.46

 

Screen Shot 2016-02-25 at 15.20.01

 

Tips:

Η φλούδα στα μανταρίνια δεν με ενόχλησε καθόλου. Το αντίθετο βασικά. Αλλά έχω περίεργα γούστα και μου αρέσει πολύ η οξύτητα. Μπορείτε όμως να λεπτύνετε την φλούδα, χρησιμοποιώντας την για ξύσμα στο μίγμα του κέικ.

 

Στο σερβίρισμα πρόσθεσα μέλι. Ανάλογα με το πόσο όξινο είναι το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο ή περισσότερο μέλι.

 

Screen Shot 2016-02-25 at 15.39.43

Η θέα από την καινούρια μου κουζίνα 🙂

Advertisements

2 comments

  1. Ενδιαφέρον έχει το κέικ αλλά και οι φωτογραφίες!!! Το προχωράς πολύ καλά το θέμα με τις moody φωτογραφίες! Μπράβο!
    Πρόσεξε λίγο τα props που χρησιμοποιείς, να μην γυαλίζουν και κλέβουν από το θέμα 😉 Ιδανικά ταιριάζουν τα πιο vintage που είναι και κάπως πιο θολά. Αν το φως είναι δυνατό καλύτερα να βάλεις ένα λεπτό λευκό υφασμα ώς diffuser και καλύτερα να φωτογραφίζεις αν γίνεται νωρίς το πρωι (λίγο μετά την ανατολή) γιατί το χρώμα του ήλιου είναι γλυκό και χρυσό και δεν έχει αυτή μπλε γυαλάδα.

    Ελπίζω να μη σε ζάλισα 🙂 Δεν είμαι έμπειρος για να δίνω συμβουλές απλά μου αρέσουν οι φωτογραφίες σου πολύ και νομίζω μπορείς να το εξελίξεις!

    Για την θέα από την κουζίνα σου τι να πω!;;; Απλά, ζηλεύω!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Ευχαριστώ για τις συμβουλές, όχι δεν με ζάλισες!! Θα τις χρησιμοποιήσω στην επόμενη φωτογράφιση. Έχεις δίκιο βλέπω σε ποιες λες ότι κλέβει από το θέμα γιατί γυαλίζει πολύ όντως. 🙂

      Μου αρέσει!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s