Cranberries and marshmallows.

cranberry

Πάντα αγαπούσα τα marshmallows. Δεν μου άρεσαν οι καραμέλες, τα ζελεδάκια, και τα άλλα ζαχαρωτά, αλλά τα marshmallows ήταν το κάτι άλλο. Όχι αυτά με τα χρώματα και την extra ζάχαρη, αλλά τα απλά, κλασσικά, που δύσκολα τα βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ.

White, plain marshmallows

Παρόλα αυτά, είναι λίγο αμφιλεγόμενο κατά πόσο αυτό το μίγμα από συντηρητικά θεωρείται ανθρώπινη τροφή και όχι πλαστικό παιχνίδι, κυρίως διαβάζοντας τα συστατικά του.

Cranberry marshmallows

Παραδέχομαι όμως την ιδιαιτερότητά τους και τον εθισμό μου και πλέον δεν θα τα ξανααγοράσω συσκευασμένα.

Pouring the chocolate on the marshmallows

Marshmallows without chocolate

Εκμεταλλευόμενη την παιχνιδιάρικη υφή τους, συνειδητοποίησα πόσο απλά είναι στην παρασκευή τους, και ότι είναι μία πολύ ουδέτερη βάση στην οποία μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε συνδιασμός γεύσης. Διάλεξα να τα συνδιάσω με cranberries και μαύρη σοκολάτα, να μειώσω την ζάχαρη, καθώς και να προσθέσω μέλι.

DSC_6298

Έτσι, τα marshmallows μετατράπηκαν από ζαχαρωτά που τα κατεβάζουμε με το τσουβάλι, σε ένα πιο ποιοτικό επιδόρπιο, που καταναλώνεται πιο συνειδητά.

White, plain marshmallows

Υλικά για περίπου 20 μεσαία marshmallows

150 γρ ζάχαρη

20 γρ μέλι

20 γρ ή 15 φύλλα ζελατίνης

προεραιτικά: 3-4 κουταλιές της σούπας από οποιαδήποτε μαρμελάδα

3-4  κ.σ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα της ζελατίνης με κρύο νερό, όσο φτιάχνουμε το σιρόπι της ζάχαρης.
  2. Απλώνουμε κορν φλάουερ σε ένα ταψί,πάνω από αντικολλητικό χαρτί, όπου θα απλώσουμε το μίγμα αργότερα, για να μην κολλήσει στον πάτο.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το μέλι, με περίπου 5 κουταλιές της σούπας νερό. Μετράμε 8 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει το μίγμα να βράζει, σε χαμηλή φωτιά.
  4. Στραγγίζουμε το νερό από τα φύλλα ζελατίνης, και ρίχνουμε το σιρόπι της ζάχαρης, μέσα στα φύλλα της ζελατίνης.
  5. Προσεκτικά χτυπάμε με το μίξερ, για 10-15 λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρο και παχύρρευστο.
  6. Απλώνουμε στο ταψί που ετοιμάσαμε με το κορν φλάουερ. Πασπαλίζουμε με κορν φλάουερ και την επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα για μία ώρα περίπου και μετά κόβουμε σε σχήματα της επιλογής μας.

Αν προσθέσουμε μαρμελάδα, την προσθέτουμε περίπου στα 5 λεπτά χτυπήματος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για τον υπόλοιπο χρόνο.

Καταλαβαίνετε ότι οι επιλογές για γεύσεις δεν έχουν όριο, από μαρμελάδα πορτοκάλι, μέχρι φρούτα του δάσους, φράουλα, κτλ κτλ.

Μπορείτε ακόμα και να αντικαταστήσετε λίγη ζάχαρη με περισσότερο μέλι, και να τα συνδιάσετε με κανέλα και βανίλλια 😉

Many marshmallows

Many marshmallows

 

 

Advertisements

8 comments

    • Καλησπέρα! Βασικά είναι η μόνη επιλογή να είναι ατμοσφαιρικές, γιατί είμαι στην Σκανδιναβία και νυχτώνει τόσο νωρίς, που πρέπει να προσαρμοστώ σε χαμηλό φωτισμό χαχα! Ευχαριστώ για το σχόλιο 🙂

      Μου αρέσει!

    • Ναι είναι όντως junk food του εμπορίου… Αλλά αν τα κάνεις στο σπίτι απλά πρέπει να προσέξεις την ζελατίνη που θα πάρεις να είναι καλής ποιότητας και μπορείς να ελέγξεις την ζάχαρη, ή να αντικαταστήσεις με μέλι. Είναι εθιστικά τα άτιμα τα marshmallows 🙂 Ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Μου αρέσει!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s