Vegan Chocolate Coconut Cupcakes

Chocolate

Ρίχνουμε πολλές ευθύνες στην σοκολάτα γιατί συνήθως συνοδεύεται απο ποτάμια βουτύρου και βουνά ζάχαρης.

One delicious chocolate cupcake

Αδίκως! Γιατί όποιος πραγματικά λατρεύει την σοκολάτα, με τόση ζάχαρη και βούτυρο στα συνηθισμένα brownies και mud cakes και σουφλέ σοκολάτας, η γεύση του κακάο συχνά χάνεται.

Three chocolate cupcakes and a Moka

Γι’αυτό νομίζω ότι αυτά τα cupcakes, δεν είναι μόνο γι’αυτούς που θέλουν να συμβιβαστούν με ένα γλυκό επειδή δεν καταναλώνουν προιόντα ζωικής προέλευσης.

Chocolate cupcakes on the edge of the table!

Είναι για όλους τους αληθινούς σοκολατομανείς.

A single chocolate cupcake, on a blue background

Bonus: Η κατανάλωση ξεκινάει πολύ πριν το ψήσιμο, τόσο για τα cupcakes, όσο και για το γλάσο. Τα καλά των ωμοφαγικών συνταγών 😉

DSC_5876

Υλικά για τα cupcakes:

1 1/2 κούπα αλεύρι (μπορεί να αντικατασταθεί και με τριμμένα αμύγδαλα)

3/4 κούπας ζάχαρη

3 κ.σ. καλής ποιότητας κακάο

1 κ.γλ. ξίδι

1/4 κούπας λάδι

1 κούπα δυνατό καφέ (γαλλικό, εσπρέσσο ή και ελληνικό!)

1/2 κ.γλ . αλάτι

1 κ.γλ σόδα ή baking powder

Διαδικασία

  1. Αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά (ζάχαρη, αλεύρι, αλάτι, baking powder, κακάο).
  2. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το ξίδι, λάδι, και τον καφέ.
  3. Ανακατεύουμε τα υγρά με τα στερά υλικά, δεν είναι απαραίτητο το μίξερ.
  4. Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, στον αέρα, στους 180.

DSC_5811

Tips:

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα ολόκληρο κέικ, αν δεν θέλουμε να κάνουμε cupcakes, με την ίδια συνταγή.

Αντί για καφέ, μπορούμε να προσθέσουμε χυμό πορτοκάλι 🙂

Αν κάνουμε κέικ, μπορούμε να προσθέσουμε και φρούτα (Δείτε το Vegan Chocolate Cherry Cake)

DSC_5847

Για το γλάσο σοκολάτας-καρύδας:

300 γρ μαύρη σοκολάτα 85% (ή λιγότερο, αν δεν είστε vegan ή αν δεν βρίσκετε στο super market)

1 can (περίπου μία κούπα) coconut milk

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Προσθέτουμε το coconut milk (να μην είναι παγωμένο, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να στερεοποιηθεί για να μπορούμε να το κάνουμε γλάσο.

DSC_5828

Tips:

Αντί για coconut milk μπορούμε να διαλέξουμε almond milk, rice milk, κανονικό γάλα, ή κρέμα γάλακτος. Δυστυχώς η σοκολάτα συνήθως καλύπτει την γεύση της καρύδας τελείως!

Αντί για μαύρη σοκολάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκή 🙂

DSC_5839

Advertisements

6 comments

  1. Καλημέρα ! Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι πέρα για πέρα εξαιρετικές !!!! Βλέπω πως με την φωτογραφία το έχεις και συνεχώς το εξελίσσεις!
    Πρέπει λίγο να προσέξεις τις επιφάνειες που χρησιμοποιείς. Δηλαδή στις υπόλοιπες φωτογραφίες οι μονόχρωμες και καθαρές επιφάνειες δημιουργούν μια ελαφρά ψυχρή αίσθηση. Επίσης το λευκό είναι μία δύσκολη επιλογή γιατί συνήθως δεν αποτυπώνεται ως λευκό ή ως κάτι φυσικό. Δεν είμαι βέβαια ειδικός 🙂 απλά πρόσεξα πόσο τέλειο είναι το γλυκάκι σου και πόσο γράφει στις φωτό σου. Είναι σίγουρος πως σε λίγο καιρό οι φωτογραφίες θα είναι όλες το κάτι άλλο !!!!

    Μου αρέσει!

    • Άρη, ευχαριστώ για τις συμβουλές! Έχεις δίκιο για το λευκό, στο μυαλό μου έχω μια εικόνα πως θέλω να είναι όλα, αλλά τα υλικά που έχω δεν βοηθάνε πολύ. Και λαθάκια στην επεξεργασία βεβαίως βεβαίως. Ε εσυ ειδικός είσαι σχεδόν χαχα!

      Μου αρέσει!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s