Orange White Chocolate Scones

orange whitechoc

Τα scones είναι μία εύκολη λύση. Η ζύμη τους είναι απλή και καθόλου απαιτητική, είναι η πιο τσαπατσούλικη ζύμη, όσο πιο ακατάστατη, τόσο καλύτερα τα scones!

DSC_5773

Αυτό γιατί θέλουμε το βούτυρο να μην λιώσει πριν μπει στο φούρνο, έτσι ώστε όταν λιώσει στον φούρνο, να αφήσει κενά στην ζύμη που θα την κάνουν πιο αφράτη.

Επίσης, με το πιο πρόχειρο ανακάτεμα ζύμης που υπάρχει, πετυχαίνουμε να έχουμε τραγανά κομμάτια σαν crumbles.

DSC_5746

DSC_5780

Διάλεξα άσπρη σοκολάτα γιατί ήθελα την ζύμη άγλυκη και η σοκολάτα θα δίνει την γεύση. Όταν την κομμάτιασα, καθώς στην βιασύνη μου έβγαζα φωτογραφίες, συνειδητοποίησα ότι τα κομμάτια της σοκολάτας μου ήταν πιο χοντροκομμένα απ’όσο θα έπρεπε…

failure

Μετά προσπάθησα να θυμηθώ την τελευταία φορά που κάποιος παραπονέθηκε για το πόσο μεγάλα κομμάτια σοκολάτας έχει το cake/muffin/scone του.

Πρόσθεσα τριμμένο πορτοκάλι στα scones καθώς και έκανα γλάσο με λιωμένη λευκή σοκολάτα και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (!).

DSC_5799Μου είχε κολλήσει η ιδέα να τα ανακατέψω αυτά τα δύο, και τελικά δεν απογοητεύτηκα!

apples

Άρα ανακατεύοντας λευκή σοκολάτα και χυμό πορτοκαλιού έχουμε ένα πορτοκαλοσοκολατένιο γλάσο.

DSC_5754

Υλικά για την ζύμη

300 γρ λευκή σοκολάτα

1/2 κούπα ξινόγαλα ή γιαούρτι

ξύσμα από 3 πορτοκάλια

2-3 κ.σ. ζάχαρη

1 αυγό

120 γρ βούτυρο

2 κούπες αλεύρι

1 κ.γλ baking powder

Διαδικασία

  1. Κόβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια που θα βάλουμε μέσα στην ζύμη.
  2. Ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, baking powder.
  3. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια, αλλά προσέχουμε να είναι παγωμένο από το ψυγείο. Ανακατεύουμε με το αλεύρι και την ζάχαρη, με τα χέρια, φτιάχνοντας μία ψιχουλιαστή ζύμη, crumble.
  4. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ, το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα.
  5. Τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη ζύμη.Προσθέτουμε και την σοκολάτα.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  7. Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 3-4 εκατοστά, και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια, pizza style, όπως στις εικόνες.
  8. Ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά περίπου.

Υλικά για το γλάσο

200 γρ λευκή σοκολάτα

χυμός από μισό πορτοκάλι

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού (φροντίζουμε να μην είναι παγωμένος από το ψυγείο).
  3. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο το μίγμα για να δέσει.

DSC_5760

DSC_5766

Advertisements

4 comments


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s