Tres Leches ? Milk. Milk. Milk.

DSC_5618

Από το όνομα, το γλυκό tres leches περιέχει τρία γάλατα, συνήθως κρέμα γάλακτος, γάλα και ζαχαρούχο γάλα.

Στην δική μας περίπτωση είναι γάλα καρύδας, γάλα και ζαχαρούχο γάλα. Η ιδέα είναι απλή: κάνουμε ένα sponge cake, το οποίο αργότερα θα «πνιγεί» στο γάλα. Μας θυμίζει λίγο τα σιροπιαστά της ανατολής, αντί για σιρόπι, γάλα γάλα γάλα!

DSC_5584

Συν λίγα blackberries. Με χτυπημένη κρέμα καρύδας στο σερβίρισμα. Καθόλου κακό ε;

DSC_5609

ships

Υλικά για το sponge cake:

3 αυγά

3/4 κούπας αλεύρι

1/2 κούπας ζάχαρη

1 κ.γ. baking powder

μερικές σταγόνες φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού

150 γρ φρούτα της επιλογής μας: blackberries, blueberries, κεράσια…

Διαδικασία

  1. Ξεχωρίζουμε ασπράδια και κρόκους.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε στο μίγμα την μισή ποσότητα αλευριού ανακατέυοντας με σπάτουλα.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  4. Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα.
  5. Προσθέτουμε κοσκινίζοντας το υπόλοιπο αλεύρι.
  6. Τοποθετούμε το μίγμα στο ταψάκι και προσθέτουμε τα φρούτα.
  7. Ψήνουμε στους 200 για 10-15 λεπτά στο αέρα.

DSC_5579

DSC_5580

1223

Υλικά για το μίγμα με τα γάλατα:

1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

1 κονσέρβα full fat coconut milk ή cream: θα ξεχωρίσουμε το στερεό μέρος για κρέμα αργότερα, και θα χρησιμοποιήσουμε εδώ το νερό που μένει στην συσκευασία.Εναλλακτική: μισή κούπα γάλα καρύδας του ψυγείου, ή γάλα αμυγδάλου, ή και κανονικό γάλα!

1/2 κούπα γάλα

εκχύλισμα βανίλλιας (όχι σκόνη)

Διαδικασία:

  1. Αναμιγνύουμε όλα τα γάλατα.
  2. Όσο το κέικ είναι ζεστό και έχουμε κάνει πολλές τρύπες με το πιρούνι στην επιφάνεια του προσθέτουμε τα γάλατα πάνω στο κέικ σιγά σιγά, και το αφήνουμε να τα αποροφήσει.
  3. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο και το σερβίρουμε κρύο!

DSC_5611

DSC_5613

DSC_5604

Υλικά για την κρέμα με καρύδα και γιαούρτι:

1 συσκευασία full fat coconut milk ή cream

μισή κούπα γιαούρτι

μισή ή μία κούπα ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα)

Διαδικασία

  1. Ξεχωρίζουμε το στερεό μέρος από την συσκευασία με το γάλα καρύδας και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ ώστε να μαλακώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι και την ζάχαρη.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί!

Προσωπικά μου άρεσε πολύ η ιδέα με την κρέμα καρύδας αφού έδινε μία φρεσκάδα στο κέικ, αλλά μπορούμε και να την παραλείψουμε, αν δεν είναι εύκολο να βρούμε γάλα καρύδας.

DSC_5616

DSC_5575

Untitled-2

Advertisements

4 comments


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s