Fifty Shades of Panna Cotta

DSC_3361

Panna Cotta –  δροσερή απλή, τόσο απλή που μερικές φορές δυστυχώς βαριέμαι να ασχοληθώ μαζί της. Είναι που δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαδικασία, βράζεις ένα γάλα και αυτό ήταν.

DSC_3334

Αλλά είναι ομολογουμένως το καταλληλότερο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες, όταν η ζέστη δεν επιτρέπει παραπάνω κινήσεις από τις απαραίτητες για το ανακάτεμα της κρέμας.

Untitled-1

Ζυγίζοντας τα υλικά συνειδητοποίησα ότι είχα καιρό να ασχοληθώ με οποιαδήποτε συνταγή δεν έχει μισό κιλό ζάχαρη και άλλο τόσο βούτυρο. Ουπς. Καιρός ήταν.

DSC_3337

Μπορεί κανείς να κάνει panna cotta (ή μάλλον κάτι που μοιάζει με panna cotta) με γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου, γιαούρτι, sour cream, κρέμα γάλακτος, ή ό,τι άλλο φανταστείτε.

somethingnothing

Για μία panna cotta με πχ ελληνική ταυτότητα, χρησιμοποιούμε παραδοσιακό γιαούρτι, γάλα και μέλι, για μία εξωτική panna cotta, γάλα καρύδας, μάνγκο και πάει λέγοντας.

DSC_3099

Α ναι και η κλασσική ιταλική φυσικά, με φρέσκια βανίλλια και κρέμα γάλακτος.

Η συνταγή μου είναι μία panna cotta με γάλα καρύδας, sour cream και σερβίρεται με σιρόπι από λευκό κρασί με ρόδι!

believe

Υλικά για την κρέμα:

400 γρ γάλα καρύδας (full fat)

300 γρ sour creme ή γιαούρτι

60-100 γρ ζάχαρη

φρέσκια βανίλλια

Ζελατίνη σε φύλλα ή σκόνη, φυτική ή κανονική: όση γράφουν οι οδηγίες ανάλογα με την μορφή που θα χρησιμοποιήσουμε!

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας και την ζάχαρη και την βανίλλια, μέχρι να αρχίσει να βράζει το μίγμα.
  2. Χρησιμοποιούμε την ζελατίνη ανάλογα με τις οδηγίες στην συσκευασία της. Την βάζουμε να μαλακώσει για 2-3 λεπτά σε κρύο νερό, και μετά την προσθέτουμε στο γάλα που βράζει.
  3. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και βγάζουμε το μίγμα από την φωτιά.
  4. Προσθέτουμε την sour cream ή το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το βάλουμε στο ψυγείο!

Υλικά για το σιρόπι:

250 ml άσπρο κρασί

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 ρόδι για το σερβίρισμα

Οδηγίες για το σιρόπι:

  1. Ζεσταίνουμε το κρασί με την ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε ρόδι για το σερβίρισμα.

 

close

 

DSC_3145

Advertisements

4 comments

  1. Ωραία η πανακότα και ωραίες η φωτογραφίες !! Έχουν ένα ζεστό κόκκινο χρώμα, κάπως ταξιδιάρικο. Και φυσικά μου αρέσει που χρησιμοποιήθηκε φυτική κρέμα 😉

    Μου αρέσει!

  2. Απολαυστική, δροσερή και διαφορετική η εξωτική panna cotta που μας προτείνεις! Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων. Και οι φωτογραφίες σου πολύ όμορφες, αποπνέουν μια αύρα ηρεμίας και γαλήνης!

    Μου αρέσει!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s