Μηλόπιτα sponge cake

DSC_2337

Η συνταγή αυτή προέκυψε από διάφορους πειραματισμούς, είναι απλή και το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο κέικ μήλου. Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν ταιριάζουν τόσο πολύ τα διάφορα μπαχαρικά, ενώ συνήθως η τάρτα μήλου θέλει κανέλα, το κέικ αυτό μπορεί να συνδιαστεί με παγωτό βανίλια η κάποια κρέμα, ή σως καραμέλας.

DSC_2335

Και φυσικά χτυπάμε άλλη μια φορά την γνωστή (και πολυαγαπημένη) μαρέγκα, είτε κανονική, είτε ιταλική (αν έχουμε διάθεση). Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει πολύ και η συνταγή δύσκολα αποτυγχάνει.

DSC_2352

Υλικά:

4 αυγά

250 γρ ζάχαρη

150 γρ βούτυρο

150 γρ γάλα

300 γρ αλεύρι

1 κ.γ. baking powder

1 βανίλλια

5 μεσαία μήλα

Λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού (όχι αραιωμένο)

DSC_2347

Διαδικασία:

1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα να ζεσταθεί και λιώνουμε μέσα 100 γρ βούτυρο.

2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, για 2-3 λεπτά.

3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού, για να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

4. Ανακατεύουμε το μίγμα με τους κρόκους, με το μίγμα από το γάλα και το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, την baking powder, και την βανίλλια. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.

5. Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με 50 γρ βούτυρο για 5-10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν λίγο, όχι πολύ, να μην διαλύονται.

6. Ενώνουμε την μαρέγκα με το υπόλοιπο μίγμα με το αλεύρι.

7. Απλώνουμε το μισό μίγμα στην φόρμα. Απλώνουμε μία στρώση από τα μήλα και συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση μίγμα και μία στρώση μήλα.

8. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 45 λεπτά.

9. Σερβίρουμε κρύο! Με ζάχαρη άχνη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s