Orange Chocolate Cake

DSC_2276

 

Επιτέλους αποφάσισα να δοκιμάσω μία από τις σοκολατένιες συνταγές από το βιβλίο του Claus Meyer! Την συγκεκριμένη συνταγή την είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό… Είναι το απόλυτο cake/brownie σοκολάτας, με τριμμένο αμύγδαλο και πορτοκάλι. Φυσικά έκανα τις αλλαγές μου, έβαλα μία meringue για την διακόσμηση. Είναι πολύ απολαυστικό και βαρύ cake, ταιριάζει πολύ με marshmallows λιωμένα αντί για την μαρέγκα που έβαλα εγώ, ή ακόμα και με παγωτό.

DSC_2235

Υλικά

350 γρ σοκολάτα 66% κακάο

200 γρ βούτυρο

7 αυγά (7 κρόκοι και 7 ασπράδια)

250 γρ τριμμένο αμύγδαλο

100 ml μαρμελάδα πορτοκάλι

50 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ ζάχαρη

Λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού (όχι αραιωμένο)

Μαρέγκα για διακόσμηση υλικά:

3 ασπράδια

150 γρ ζάχαρη

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε την σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους 7 κρόκους με 200 γρ ζάχαρη μέχρι να γίνουν παχύρευστα και να ασπρίσουν, περίπου 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε με το μίξερ.
  5. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο, την μαρμελάδα πορτοκάλι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε χωρίς μίξερ.
  6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και 150 γρ  ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι η μαρέγκα να μην ξεκολλάει από το μπολ όταν το αναποδογυρίζουμε.
  7. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 160 περίπου.

Εγώ βασικά έφτιαξα την μαρμελάδα πορτοκάλι μόνη μου, με πορτοκάλια και ζάχαρη 1:1, χωρίς ζελατίνη, απλά με μία βράση. Καλό είναι τα πορτοκάλια να είναι bitter, όχι γλυκά, για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, γιατί χάνεται με τόση σοκολάτα!

Έτοιμο για σερβίρισμα.

Έτοιμο για σερβίρισμα.

Advertisements

One comment


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s